Bezoekers kijken met enthousiasme terug op kerstdiner Inloophuis

Meer dan 150 Krimpenaren, volwassenen en kinderen, hebben dinsdag 13 december kunnen genieten van een uitgebreid kerstdiner. De jongste kinderen konden tussen de gangen door deelnemen aan een handenarbeidactiviteit.

Het diner werd aangeboden door Inloophuis Crimpen-inn en de voedselbank. Het was al weer drie jaar geleden dat dit evenement plaats heeft gevonden: in 2019 gebeurde dat nog in Kerkelijk Centrum de Rank. Omdat deze onlangs is gesloten, was nu gekozen voor de nieuwe Fonteinkerk (samengaan van Ark en Rank). De grote kerkzaal was omgebouwd tot een grote eetzaal en feestelijk versierd in de kerstsfeer. De kerk bleek een prima locatie voor deze feestelijke ontmoeting. Ontmoeting was immers het thema dat aan deze maaltijd werd gegeven: ontmoeting van Krimpenaren van verschillende origine, maar ook met de vele vrijwilligers, Krimpense predikanten en Burgemeester en Wethouders. Ook zij staken de handen uit de mouwen om van dit jaarlijkse kerstdiner een geslaagde gebeurtenis te maken. En dat dat wel is gelukt, blijkt uit de vele positieve reacties van alle bezoekers na afloop. Dankzij bijdragen van de Krimpense kerken is het kerstdiner financieel mogelijk geworden.

De maaltijd werd verzorgd door Hoogerbrug Cuisine. De soep, een ambachtelijke tomatensoep, was klaar gemaakt door vrijwilligers van het Inloophuis. Gospelchoir Devotion uit Capelle aan den IJssel verleende haar muzikale en inspirerende medewerking aan dit kerstdiner. Het is de bedoeling dat het Inloophuis deze jaarlijkse traditie weer voorzet na enkele jaren stilstand.