KrimpenWijzer

Taalambassadeur Maria Maas geeft aan dat ze de samenwerking tussen Inloophuis Crimpen Inn en KrimpenWijzer bijzonder op prijs stelt: In het Inloophuis komen mensen, vaak laag geletterd die goed gebruik kunnen maken van taalondersteuning. De sfeer is informeel, waardoor mensen zich snel op hun gemak voelen. Met hulp van de taallessen kunnen de ouders hun kinderen helpen met lezen of de opdrachten die kinderen mee naar huis nemen, uitleggen. Het inloophuis bevindt zich in de noodlokalen op de hoek van de Ouverturelaan en de Belcantodreef. Ook de Jeugdnatuurwacht is hier gevestigd. Naast het inloophuis staat OBS Kortland, locatie Lansing-Zuid. Daar gaan o.a. kinderen van Oekraïense vluchtelingen naar school. Als ouders hun kinderen naar school hebben gebracht, kunnen deze iedere maandagochtend gelijk door naar het inloophuis en na een kopje koffie kunnen ze direct aan de slag. De vrijwilligers, taalcoaches van KrimpenWijzer die deze taallessen verzorgen, doen dat met heel veel plezier en benadrukken het belang van deze taallessen. Het is belangrijk om in de Nederlandse samenleving te integreren. Elke woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur worden ook groepstaallessen gehouden.

Leeskring

Naast de wekelijkse inloop en de mogelijkheid tot het volgen van taallessen, doet het inloophuis nog meer: Ook in samenwerking met de bibliotheek wordt elke dinsdagochtend (10.00 tot 11.00 uur) een leeskring gehouden. Deze leeskring is ontstaan vanuit een vraag van de bibliotheek om ook zo’n activiteit in het inloophuis te kunnen houden. De leeskring vindt plaats met de expertise en onder eindverantwoordelijkheid van de bibliotheek.

Daarnaast is iedere tweede woensdag van de maand van 15.00 tot 15.45 uur Sergei  Khomenko van de bibliotheek aanwezig. Dan kunnen bezoekers tijdens de inloopmiddag hun vragen stellen over digi-/taalvaardigheden.

Kinderactiviteiten

In samenwerking met Synerkri wordt iedere tweede woensdag van de maand, tijdens de inloop, een activiteit voor de kinderen van de bezoekers gehouden.