Stichting Inloophuis Crimpen-Inn verwelkomde op dinsdag 19 december zo’n 150 gasten voor het kerstdiner. De kerkzaal van de Fonteinkerk was voor dit doel omgebouwd tot een restaurant. De gasten werden verwelkomd met mooie kerstmuziek en kregen een meer-gangen diner voorgeschoteld, waar ze met volle teugen van genoten.

Voor dit diner waren uitgenodigd bezoekers van het inloophuis en klanten van de voedselbank in Krimpen. Zij konden aanschuiven en werden aan tafel bediend door vrijwilligers van beide organisaties, wethouders van de gemeente Krimpen aan den IJssel en predikanten van diverse Krimpense kerken.

Aan het begin van de maaltijd hield burgemeester Luteijn een korte toespraak, waarin hij onder andere zijn waardering uitsprak voor het werk van de vrijwilligers en het kerstfeest benoemde als feest van de hoop. Dat laatste was ook het thema verbonden aan dit diner. Een klein muzikaal gezelschap, voor deze gelegenheid samengesteld uit jongeren van de kerken onder leiding van pianist Leo Janse, bracht passende kerstmuziek ten gehore.

De feestelijke versiering van de tafels was het resultaat van de inzet van bestuursleden en vrijwilligers van Crimpen-Inn en ook van het creatieve werk van jongeren van kerkelijke clubs.

De kinderen konden een pizza eten en konden in een andere ruimte zich uitleven op diverse knutselwerkjes die ze na afloop trots naar huis mochten mee nemen.

Alle aanwezigen genoten van deze maaltijd, niet alleen van het culinaire gedeelte, maar zeker ook van de ontmoeting met anderen, meestal van diverse culturele achtergrond. Bij de uitgang kregen de bezoekers nog een attentie mee naar huis. De vele vrijwilligers kijken met genoegen terug op dit kerstdiner en zijn zeker van plan ook komend jaar zich daarvoor weer in te zetten.

Voor meer foto’s: klik hier.