‘Binnenkort arriveert de boot voor de noodopvang van asielzoekers in Krimpen. Snel daarna zullen de eerste bewoners volgen.
Deze mensen kennen de weg nog niet, zijn de taal niet machtig en hebben geen sociale contacten, dagbesteding of eigen vervoer. Om deze mensen op weg te helpen en te zorgen dat ze de mogelijkheid hebben om alvast te beginnen met Nederlands leren, mensen leren kennen, sporten, muziek maken of andere bezigheden, hebben wij jullie nodig.’

Via KrimpenWijzer ontvingen wij bovenstaand bericht en brengen dit graag onder uw aandacht.

Het is inmiddels bekend, dat er alleen volwassenen op de boot zullen verblijven. Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) heeft KrimpenWijzer de inventarisatie van mogelijke dagbesteding en beschikbare vrijwilligers in handen gegeven.

Wij vragen vrijwilligers voor een eventuele creamiddag of ochtend (zoals schilderen, tekenen, mozaïeken of haken) die door Inloophuis Crimpen-Inn wordt georganiseerd, indien uit inventarisatie van KrimpenWijzer blijkt dat daar behoefte aan is. Opgave aan ons via info@inloophuiscrimpeninn.nl. Verder kunt u zich via deze link bij KrimpenWijzer opgeven voor diverse activiteiten. Tolken en vervoer zijn belangrijke aandachtpunten. Er is ook vraag naar vrijwilligers en overbodige bruikbare fietsen voor fietslessen.

De vragenlijsten zijn opgesteld door KrimpenWijzer. KrimpenWijzer zal reageren na het insturen van uw formulier.

Wij vragen uw gebed voor deze vluchtelingen,

Hartelijke groet, namens de gezamenlijke diaconieën en Inloophuis Crimpen-Inn,

Henny Trouwborst – voorzitter crimpen-inn.