Taalwandeling

nov 29, 2021

Op 23 november 2021 heeft de plaatselijk Bibliotheek in samenwerking met het Inloophuis een taalwandeling georganiseerd. Na verzamelen bij de bibliotheek vertrokken wij met een groep van twaalf personen al wandelend naar het inloophuis aan de Ouverturelaan. Inge Olivier, medewerkster van de Bibliotheek, had vragen opgesteld om onderling gesprekjes daarover te voeren. Aangekomen in het inloophuis stond de koffie al klaar en kregen de deelnemers het boekje De Wandelaar van Adriaan van Dis uitgereikt door Inge. Dit boekje is een cadeau van de Bibliotheek bij de actie Nederland Leest 2021.Wij lazen samen een aantal bladzijden uit dit boekje. Het was bijzonder mooi om te horen hoe mensen met Nederlands als tweede taal al konden lezen. Een zeer geslaagde ochtend die nog op 30 november en 7 december van 10.00 uur- 11.00 uur aan de Ouverturelaan wordt voortgezet. In januari is het plan om een leeskring te starten.